Erik Stammeleer© 2014

 

Nieuws

 

Warmtepompen zowel sanitair water als verwarming.

Voor nieuwbouw en complete renovatie is de ideale verwarming: vloerverwarming (lage temperaturen), aangesloten op een warmtepomp. Deze op zijn beurt aansluiten op een elektriciteitsnet met zonnepanelen vormt de ideale combinatie!

Wij werken meestal met lucht/water qua prijs het meest interessant.

Indien men enkel het sanitair warm water wil verwarmen kan dit met een warmtepomp boiler, ideaal voor personen die teveel elektriciteit opwekken met hun zonnepanelen. Een bijkomend voordeel is dat de uitblaas van deze boiler koud is en men hierdoor gemakkelijk een koele berging of koele zolder kan bekomen zonder extra kosten.

Een warmtepomp boiler heeft t.o.v. een elektrische boiler een terugverdientijd van 4 jaar.

Voor installatie met radiatoren (hoge temperaturen) hebben we warmtepompen met een elektrische bijverwarming, vrij duur in verbruik of je zou veel zonnepanelen moeten op het dak liggen hebben.

Wij hebben voor deze systemen een Hybride warmtepomp.

Dit werkt als volgt:

De warmtepomp haalt de warmte uit de lucht en indien nodig zal de brander (stookolie of gas) het water opwarmen tot de gewenste temperatuur.

Ideaal voor het vervangen van een bestaande stookoliebrander of gasbrander.

De buitenunit wordt ergens buiten geplaatst en is met 2 leidingen verbonden aan de brander met ingebouwde warmtepomp. Deze vervangt uw oude gas- of stookoliebrander.

De regeling zorgt ervoor dat steeds de meest optimale warmtebron (warmtepomp of gas/stookolie) voor de warmte zal zorgen om de gevraagde temperaturen te behalen.

Geïnteresseerd? Maak gerust een afspraak!

Als eigenaar van een warmtepomp bent u verantwoordelijk dat de warmtepomp of airco geplaatst en onderhouden wordt door een gecertificeerde koeltechnieker.
Meer dan 90% van de installateurs zijn niet in orde. Dit kan u in de toekomst in grote problemen brengen.